India schválila 7 miliárd dolárov na projekt pre čistejšie ovzdušie

Minulý týždeň schválila vláda Indie takmer 7 miliárd dolárov na 10 000 elektrických autobusov ktoré by mali pomôcť s čistením ovzdušia.

Aug 29, 2023 - 16:06
Aug 30, 2023 - 00:43
India schválila 7 miliárd dolárov na projekt pre čistejšie ovzdušie
Elektrický autobus v Indii

Cieľom plánu je znížiť  znečistenie ovzdušia v dôsledku výfukových plynov vozidiel, ktoré sú hlavným faktorom zlého ovzdušia v indických mestách. Predpokladá sa tiež, že autobusy by mali prispieť aj k zníženiu celkových uhlíkových emisií Indie.

Minister Anurag Thakur minulý týždeň uviedol, že plán bude nasledovať spoluprácu medzi súkromným a verejným sektorom, ktorá zahŕňa aj inštaláciu potrebnej infraštruktúry na nabíjanie spolu s autobusmi. Požiadavka na elektrické autobusy rástla a premiér Modi prepája túto problematiku do centralizovaného plánu a zároveň pozýva spoločnosti vyrábajúce elektrické autobusy, aby uzatvárali zmluvy s vládou.

Fond obsahuje 2 milióny lakh rupií, čo je 7 miliárd amerických dolárov. Kabinet tiež schválil sedem projektov na výstavbu železničných tratí v hodnote 3,25 milióna lakh rupií na podporu prepojenia a mobility deviatich štátov.

Zatiaľ čo v Spojených štátoch sa financovanie vo výške 1,7 miliardy dolárov z infraštruktúrneho fondu, ktoré podpísal prezident Joe Biden v roku 2021, poskytne na výrobu a nákup 1 700 elektrických alebo nízkouhlíkových autobusov pre mestá v 46 štátoch.

Jedným z radu opatrení, ktoré majú za cieľ elektrifikovať čoraz viac amerických mestských ciest, je, že Ministrestvo dopravy (DoT) obdržalo približne 8 miliárd dolárov vo forme návrhov na granty a očakáva, že mestá dostanú celkovo 5 miliárd dolárov na infraštruktúru pre elektrickú  dopravu v priebehu nasledujúcich troch rokov.

Zdroj: Good News Network 

Aká je tvoja reakcia?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Dobré správy dnes Nalaďte sa pozitívnou energiou tým, že si prečítate čo dobré sa stalo vo svete. Veríme že budete sami prekvapený koľko dobrých vecí sa deje každý deň.