Nemecko láme rekordy vo výstavbe solárnych elektrární

V boji proti klimatickej kríze je udržateľná energetika veľmi dôležitým bodom. Dobrá správa je že obnoviteľné zdroje sa dnes stávajú aj ekonomicky výhodnou alternatívou k fosílnym palivám. V mnohých krajinách sa vo veľkom stavajú elektrárne poháňané obnoviteľnými zdrojmi. Vrátane Nemecka, ktoré v solárnej energetike láme rekordy.

Aug 21, 2023 - 22:36
Aug 22, 2023 - 00:48
Nemecko láme rekordy vo výstavbe solárnych elektrární
Solárne panely a veterné turbíny

Od júla Nemecko produkuje o nových 1,2 gigawattov viac solárnej energie. Nemecko pripojilo solárne systémy s celkovou kapacitou takmer 1,2 GW do energetickej sústavy v júli, čím dosiahlo nový mesačný rekord a zvýšilo celkovú kapacitu solárnej energie v prevádzke na 75,1 GW.

V prvých siedmich mesiacoch roku 2023 dosiahli nové inštalácie solárnych panelov v celej krajine hodnotu 7,69 GW, pričom tri spolkové štáty - Bavorsko, Baden-Württemberg a Severné Porýnie-Vestfálsko - v tomto období každý nasadili viac ako 1 GW, podľa údajov z Federálneho sieťového úradu.

Ak bude Nemecko pokračovať súčasným tempom nasadzovania solárnej energie, má šancu prekonať cieľ 9 GW na tento rok, avšak stále musí zrýchliť mesačné inštalácie na 1,5 GW, aby dosiahlo svoje ciele pre obnoviteľnú energiu do roku 2030. Pre dosiahnutie tohto cieľa vláda Nemecka minulý týždeň schválila balík legislatívnych opatrení, ktoré majú urýchliť expanziu a zredukovať byrokraciu.

Každý deň Vám prinášame kvalitne spracované dobré správy zo sveta aj zo Slovenska. Sledujte náš Instagram (@goodnews_sk) aby Vám nič neuniklo. 

Zdroj: 

Institute for Energy Economics and Financial Analysis

Aká je tvoja reakcia?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Dobré správy dnes Nalaďte sa pozitívnou energiou tým, že si prečítate čo dobré sa stalo vo svete. Veríme že budete sami prekvapený koľko dobrých vecí sa deje každý deň.