Grécky ostrov Lefkada: Klenot Iónskeho mora, ktorý stojí za objavenie

Ostrov, ktorý sa určite oplatí navštíviť a my Vám ukážeme prečo! Dovolenka na Lefkade môže byť zážitok s príjemným počasím napríklad v rezorte all inclusive.

Aug 3, 2023 - 23:45
Aug 3, 2023 - 23:45
Grécky ostrov Lefkada: Klenot Iónskeho mora, ktorý stojí za objavenie
Zákutie ostrova Lefkada

V diaľke Ionijského mora, medzi horami a ostrovom Kefalónia, leží malebný ostrov Lefkada. Aj keď je to jeden z menších gréckych ostrovov, jeho krása a pôvab robia z Lefkady skutočný klenot. Ponúka návštevníkom prírodné krásy, čarovné dedinky, fascinujúcu históriu a zážitky, ktoré si uchováte v srdci na celý život. V tomto rozsiahlom článku sa pozrieme na Lefkadu.

Recenzia

Pre mnohých cestovateľov je Lefkada synonymom neokukaných pláží a nádherných scenérií. Tí, ktorí túžia po pokojnom a autentickom gréckom dovolenkovom zážitku, si na Lefkade určite prídu na svoje. Ostrov má zachovalé a malebné dedinky, ktoré ponúkajú pohľad do tradičného gréckeho života. Agios Nikitas, jedna z najznámejších dediniek, vás pohltí svojou príjemnou atmosférou a prístupnou plážou. Obdivovať môžete pestré domčeky s kvetinami a útulné kaviarne, kde si môžete vychutnať grécke špeciality.

Pláže sú samozrejme hlavným lákadlom Lefkady. Ostrov ponúka širokú škálu pláží, ktoré spĺňajú očakávania náročných návštevníkov. Pre milovníkov dobrodružstva a zázračných výhľadov je tu pláž Porto Katsiki (na fotke nižšie), ktorá sa nachádza pod strmými útesmi a ponúka úžasné prostredie pre surfovanie a šnorchlovanie. Pláž Egremni, s bielym pieskom a tyrkysovým morom, patrí medzi najkrajšie pláže na svete. Okrem nich tu nájdete aj množstvo menších pláží, ako napríklad Milos, Kathisma alebo Gialos.

Počasie

Grécky ostrov Lefkada má typické stredomorské podnebie, ktoré je ideálne pre dovolenku na pláži. Letá sú teplé a suché, pričom teploty sa pohybujú od 25 °C do 35 °C. V júli a auguste môžu teploty dosahovať až 40 °C, čo môže byť pre niektorých ľudí príliš horúco. Ak preferujete príjemnejšie počasie a menej návštevníkov, odporúča sa navštíviť Lefkadu v máji, júni alebo septembri. Tieto mesiace ponúkajú príjemné teploty a menej horúčavy, čo vám umožní lepšie si užiť objavovanie ostrova.

Mapa

Lefkada je relatívne ľahko dostupná a ponúka niekoľko možností, ako sa na ňu dostať. Ostrov je spojený s pevninskou časťou Grécka mostom, takže sa sem môžete dostať autom, čím si zabezpečíte väčšiu slobodu pohybu a možnosť objaviť skryté miesta. Alternatívne môžete letieť na letisko v Preveze, ktoré je situované na gréckej pevnine, a odtiaľ je to len krátka jazda na ostrov Lefkada.

Lastminute

Dobrá správa pre tých, ktorí sa rozhodnú pre last-minute dovolenku na Lefkade, je, že vďaka stálej konkurencii medzi cestovnými agentúrami a hotelmi nájdete skvelé ponuky na poslednú chvíľu. Ak si radi nechávate možnosti otvorené a rozhodujete sa spontánne, last-minute dovolenka môže byť pre vás ideálnou voľbou.

All inclusive

Pre tých, ktorí hľadajú oddych a pohodlie počas svojej dovolenky, existuje niekoľko all-inclusive rezortov na Lefkade, ktoré poskytujú komplexný servis vrátane stravy, nápojov a aktivít. Tieto rezorty sú vhodné pre rodiny s deťmi alebo páry, ktorí chcú stráviť dovolenku bez starostí.

Odporúčanie

Grécky ostrov Lefkada je ideálnou voľbou pre tých, ktorí túžia po autentickom gréckom dovolenkovom zážitku. Ponúka pôvabné dedinky, úchvatné pláže, fascinujúcu históriu a pohostinných miestnych obyvateľov. S typickým stredomorským podnebím a rôznymi možnosťami pre všetky typy cestovateľov si na Lefkade nájdu svoje miesto rodiny, páry, dobrodruhovia aj milovníci luxusu. Ak túžite po nezabudnuteľnej dovolenke v Grécku, neváhajte a objavte krásy Lefkady - skrytého klenotu Jónskeho mora.

Aká je tvoja reakcia?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Kam na dovolenku Či už chcete vyraziť na dovolenku autom, letecky alebo vlakom prinášam vám tie najlepšie tipy a zaujímavosti o dovolenke na Slovensku či v zahraničí.