Vyrazte na Roadtrip po Slovensku!

Zoznam miest, kde sa oplatí zastaviť na výlete autom po Slovensku

Jul 16, 2023 - 17:43
Jul 17, 2023 - 07:33
Vyrazte na Roadtrip po Slovensku!
Chmarošský viadukt

Slovensko, malá krajina, ktorá práve vďaka svojej veľkosti môže byť ideálnou krajinou na výlet autom – roadtrip. Naša krásna krajina nám ponúka neskutočne veľa krásnych prírodných úkazov napríklad jazier, kopcov, či ľuďmi vytvorenými dielami. Aby ste si vedeli naplánovať roadtrip pripravili sme pre Vás zoznam miest, kde sa môžete po ceste zastaviť prípadne aj prespať.

1. Vysoké Tatry

Pre Slovákov sú pravdepodobne Vysoké Tatry rajom turizmu. Po ceste sa na Vašom roadtripe môžete zastaviť na Štrbskom plese prípadne v Tatrách môžete aj prespať a ráno vyraziť na nejakú túru. Z tých jednoduchších môžete ísť na vodopád Skok. Ak by ste mali záujem o niečo náročnejšie určite odporúčame vybehnúť na Rysy. Rysy sú najvyššie položený voľne prístupný štíť Vysokých Tatier.

2. Slovenský raj

Pre nadšencov outdoorových aktivít je Slovenský raj nesmierne príťažlivým cieľom. Vyskúšajte si unikátnu túru cez Prielom Hornádu, kde sa prepravíte po žebre medzi skalami. Údolia, kaňony a vodopády urobia váš výlet do tohto národného parku nezabudnuteľným zážitkom. Ak budete mať chuť sa niekde okúpať v Slovenskom raji nájdete vodnú nádrž Palcmanská Maša (Dedinky). Kúpanie v jazere by nemalo chýbať na žiadnom roadtripe.

3. Banská Štiavnica

Pokračujte na juh Slovenska a navštívte Banskú Štiavnicu, historické mesto, ktoré je tiež zapísané na zozname UNESCO. Toto mesto má bohatú banícku históriu a zachovalo si autentickú atmosféru. Prechádzajte sa jeho úzkymi uličkami a obdivujte šarmantné historické budovy. Nájdete tu hlavne krásne kaviarničky, ale aj obľúbené vegánske bistro Lemberg.

4. Route 66

Keď sa bavíme o roadtripe mnohým ľuďom zíde na um slávna americká Route 66. Možno ste to nevedeli ale na Slovensku máme tiež cestu s rovnakým číselným označením. Slovenská „66“ je svojou krásou pre nás minimálne rovnako zaujímavá ako tá americká. Ak chcete zažiť nezabudnuteľný roadtrip po Slovensku túto cestu by ste určite nemali vynechať.

5. Kalameny

Termálny prameň Kalameny nájdete v blízkosti Ružomberku. Obec ponúka platené parkovanie počas sezóny. Mimo sezóny sa tu okúpete úplne zadarmo. Tip: Naplánujte si výlet na august a vychutnajte si nočné kúpanie v termálnom prameni a nebeské divadlo padajúcich perzeidov.

6. Hojdačky s výhľadom

Nadšenci prírody na Slovensku postavili nespočetne veľa krásnych hojdačiek na miestach, ktoré ponúkajú nádherné výhľady. Niektoré z nich vyzerajú ako z filmu a môžete si fotkami z nich skrášliť svoj Instagram.  

Aká je tvoja reakcia?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow