Dovolenka v Grécku na vlastnú päsť - najlepšie ostrovy v Grécku + tipy na výlety.

Kam ísť na dovolenku v Grécku + fotky najkrajších pláží na Kréte, Santorini, Milose, Peloponéze či Zakynthose.

Jul 17, 2023 - 15:44
Dovolenka v Grécku na vlastnú päsť - najlepšie ostrovy v Grécku + tipy na výlety.
Najlepšie ostrovy v Grécku

Plážové rezorty sú skvelým miestom pre oddych a relaxáciu, ale nie každý túži po dovolenke plnej ruchu a predvídateľných zážitkov. Pre tých, ktorí hľadajú dobrodružnejšie a autentickejšie zážitky, Grécko ponúka nespočetné množstvo nádherných miest, ktoré vás zaujmú svojou krásou a bohatou históriou. Pripomína vám to dokonalý spôsob, ako stráviť nezabudnuteľný čas so svojou drahou polovičkou? Tak čítajte ďalej, aby sme vám predstavili najideálnejšie miesta pre vašu dovolenku v Grécku mimo tradičných rezortov.

  1. Santorini - Romantika s výhľadom: Santorini, to je ostrov snov a romantiky, známy svojimi úchvatnými bielymi domami s modrými strechami. Užite si prechádzky úzkymi uličkami v meste Oia a obdivujte nezabudnuteľné západy slnka. Okrem toho môžete navštíviť historické pamiatky, ako sú vykopávky v Akrotiri, alebo si vychutnať výlet na kráter sopky.

  2. Kréta - Ostrov plný pôvabu a dobrodružstva: Kréta je najväčší grécky ostrov a ponúka pestrú paletu zážitkov. Západné pobrežie je známe nádhernými plážami, zatiaľ čo na východe môžete objavovať úchvatné kaňony a hory. Preskúmajte starobylé minojské paláce, urobte výlet na lagúnu Balos alebo sa vyberte na túru do kaňonu Samaria - najdlhšieho kaňonu v Európe.

  3. Milos - Skrytý poklad Egejského mora: Ak hľadáte menej preplnený ostrov, zvoľte Milos. Tento ostrov je známy svojimi unikátnymi plážami, skalnatými útesmi a modrými jaskyňami. Preplávajte sa okolo pobrežia, aby ste objavili tajomstvá Milosu, vrátane slávnej pláže Sarakiniko s bielymi útesmi ako z iného sveta.

  4. Peloponéz - Kultúra a príroda: Peloponéz je bohatý na históriu a prírodu. Navštívte antický olympijský štadión, zachovávajúci tradície starovekých olympijských hier, alebo objavujte množstvo starovekých miest, ako sú Mykény a Epidauros. Milovníci prírody sa môžu vybrať do národného parku Lousios Gorge, kde čakajú nezabudnuteľné turistické trate a vodné športy.

  5. Zakynthos - Modré jaskyne a pláže s korytnačkami: Zakynthos je rajom pre milovníkov vody. Urobte si loďkový výlet na pláž Navagio, ktorá je jednou z najfotografovanejších na svete, alebo preplávajte do modrých jaskýň na severnom pobreží ostrova. Ak máte radi živočíchy, nezmeškajte príležitosť sledovať korytnačky Caretta Caretta na plážach Laganas.

 

Grécko je pokladnica rozmanitých miest a zážitkov nie len pre mladé páry, ale pre všetkých ktorí túžia po dovolenke aj mimo tradičných rezortov. Romantika, dobrodružstvo, histórie a príroda - všetko v jednom balení. Takže vyrazte objavovať krásy Grécka a zažite spoločne nezabudnuteľnú dovolenku, ktorá posilní vaše putá a vytvorí spomienky na celý život.

Aká je tvoja reakcia?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow