Orangutan narodený v Zoologickej záhrade Blackpool môže byť záchranou ohrozeného druhu. 

Na videu môžete vidieť mláďa orangutana. Samec tohto druhu sa nenarodil viac ako 20 rokov. Znamená to novú šancu pre zachovanie tohto druhu - orangutana bornejského.

Jul 30, 2023 - 17:30
Aug 2, 2023 - 12:32
Orangutan narodený v Zoologickej záhrade Blackpool môže byť záchranou ohrozeného druhu. 

Návštevníci zoologickej záhrady v Blackpoole boli nadšení, keď im matka ukázala novonarodeného orangutana. Orangutan narodený v Zoologickej záhrade v Blackpoole má potenciál založiť "novú generáciu" tohto druhu. Tento päťtýždňový bornejský orangutan je prvým novonarodeným samcom po viac ako 20 rokoch. 

Zatiaľ nemá meno, ale minulú sobotu ho jeho 13-ročná matka Jingga predviedla návštevníkom zoo. Držala ho pred presklenými oknami so zdvihnutými rukami a sklonenou hlavou. Malý orangutan sa usmieval skrz sklo návštevníkom zoologickej záhrady. Správca zoologickej záhrady uviedol: "Bornejský orangutan bol v júli 2016 zaradený medzi kriticky ohrozené druhy Medzinárodnou úniou na ochranu prírody. To znamená, že tento druh teraz čelí extrémne vysokému riziku vyhynutia vo voľnej prírode. Preto sú chovné programy absolútne nevyhnutné a dúfame, že tento nový prírastok je začiatkom novej generácie nádherných bornejských orangutanov tu v Zoologickej záhrade v Blackpoole." 

Tento malý orangutan sa narodil v rámci Európskeho programu pre ohrozené druhy (EEP). Jeho narodenie bolo v júni ohlásené chovateľmi, ktorí ho opísali ako "veľmi špeciálneho". 

 

Video nájdeš na našom Instagrame - @good_news_sk 

Zdroj: https://www.lancs.live/news/lancashire-news/orangutan-born-blackpool-zoo-could-27376894

Aká je tvoja reakcia?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Dobré správy dnes Nalaďte sa pozitívnou energiou tým, že si prečítate čo dobré sa stalo vo svete. Veríme že budete sami prekvapený koľko dobrých vecí sa deje každý deň.