Bude Bitcoin rásť? 3 dôvody prečo by to tak mohlo byť.

Oplatí sa kupovať Bitcoin alebo je už neskoro? Nech už investujete do čohokoľvek mali by ste sami zvážiť riziká a možné výnosy. V tomto článku neposkytujeme finančné rady.

Jul 16, 2023 - 17:50
Jul 16, 2023 - 17:51
Bude Bitcoin rásť? 3 dôvody prečo by to tak mohlo byť.
Bude Bitcoin rásť?

Nadobudnutie pozície Bitcoinu ako lídra medzi kryptomenami a jeho vplyv na globálnu ekonomiku stále vyvoláva veľký záujem. Existuje niekoľko dôvodov, prečo môžeme očakávať, že Bitcoin bude rásť aj z dlhodobého hľadiska. Nižšie uvádzame tri z nich:

1. Bitcoinov je obmedzené množstvo

Ohraničená zásoba a antiinflačné vlastnosti: Jedným z najvýznamnejších aspektov Bitcoinu je jeho ohraničená celková zásoba. V ostrom kontraste s tradičnými fiatovými menami, ktoré môžu byť neobmedzene tlačené centrálnymi bankami, existuje iba obmedzený počet Bitcoinov, ktoré môžu byť ťažené - 21 miliónov. Táto matematická limitácia robí Bitcoin odolným voči inflácii a mnohí investori ho vnímajú ako "digitálny zlatý štandard." S rastúcou globálnou ekonomikou a tlakom na tradičné meny, ľudia môžu hľadať Bitcoin ako zabezpečenie proti potenciálnym rizikám inflácie. Navyše počet dostupných Bitcoinov ani zďaleka nie je 21 000 000 ani už nikdy nebude. Veľké množstvo z nich sa stratilo a držitelia Bitcoinu sú čoraz menej ochotný ho predávať (HODL).

2. Bitcoin sa dostáva do mainstreamu

Rastúca dôvera a adaptácia: Bitcoin sa od svojho vzniku v roku 2009 stal veľmi významnou kryptomenou s rastúcou akceptáciou na celom svete. Viac a viac spoločností a inštitúcií akceptuje Bitcoin ako platobný prostriedok a niektoré z nich ho dokonca začali držať ako rezervu hodnoty. To vedie k zvyšujúcej sa dôvere v túto digitálnu menu, čo podporuje ďalší dopyt a zvyšuje jej hodnotu. Čím viac bude Bitcoin prijímaný a integrovaný do hlavného prúdu ekonomiky, tým väčšiu stabilitu a rast môžeme očakávať z dlhodobého hľadiska.

3. Počet držiteľov Bitcoinu rastie

Stále rastúci záujem inštitucionálnych investorov: V posledných rokoch sme pozorovali rastúci záujem inštitucionálnych investorov o Bitcoin a kryptomeny celkovo. Rôzne finančné inštitúcie, vrátane hedgeových fondov, poisťovní a firemných trezorov, začali do svojich portfólií zaradzovať Bitcoin. Tento trend je pravdepodobne dôsledkom uznania Bitcoinu ako alternatívneho investičného aktíva a záujmu o diverzifikáciu portfólia pre potenciálne riziká tradičných trhov. Keďže sa viac inštitucionálnych investorov angažuje v kryptomenách, môže to viesť k stabilite a trvalému rastu hodnoty Bitcoinu.

Aká je tvoja reakcia?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow