Originálne rukopisy skladby Bohemian Rhapsody od skupiny Queen by sa mohli na aukcii predať až za milión dolárov

V Londýne sa chystá veľkolepá výstava predmetov, ktoré vlastnil Freddie Mercury. Mesiac po výstave si môžete tieto predmety zakúpiť v dražbe. Ak by ste mali záujem o rukopis skladby Bohemian Rhapsody budete potrebovať minimálne milión dolárov.

Aug 7, 2023 - 23:56
Aug 8, 2023 - 00:00
Originálne rukopisy skladby Bohemian Rhapsody od skupiny Queen by sa mohli na aukcii predať až za milión dolárov
Originálny rukopis skladby Bohemian Rhapsody.

Pozrite sa na tieto originálne texty, ktoré Freddie Mercury zo skupiny Queen načmáral pri písaní svojho prvého hitu Bohemian Rhapsody. Tento malý list papiera sa bude predávať na aukcii a očakáva sa, že takmer milión dolárov bude cena, za ktorú sa predá na veľkej nadchádzajúcej aukcii jeho majetku.

Freddiem Mercurym vlastnoručne písané pracovné texty k skladbe Bohemian Rhapsody (1974)

Ak budete v auguste alebo septembri v Londýne, môžete vidieť oveľa viac na novej mesačnej výstave, ktorá ponorí návštevníkov do Freddieho sveta a predstaví niektoré z najzaujímavejších a najzriedkavejších príkladov suvenírov od skutočnej legendy 20. storočia. Mesiac po výstave bude nasledovať dražbe niektorých predmetov.

Stredobodom výstavy v Sotheby's je Freddieho obľúbené baby grand piano, na ktorom komponoval niektoré z najväčších hitov skupiny. To sú len dve zriedkavosti v masívnej dražbe Mercuryho majetku, ktorý sa verejnosti predstaví jeden mesiac pred začiatkom predaja, a to na jeho narodeniny 5. septembra.

Iné ručne písané návrhy textov zahŕňajú skladby Don’t Stop Me Now, Somebody to Love a We Are the Champions. Staré origiálne rukopisy poskytujú fascinujúci pohľad na to, ako sa jeho piesne vyvíjali a vznikali.

Všetkých 15 galérií v Sotheby's v Londýne budú tvoriť kostýmy, ručne písané texty textov, kresby, nábytok, dekorácie a výtvarné umenie.

Aukcia zahŕňa napríklad dlhý červený plášť a korunu, ktoré mal na sebe na svojom poslednom vystúpení s Queen v roku 1986, ako aj skoršie kožené obleky, na ktoré prišil vlastné „Mercuryho krídla“.

Všetky predmety pochádzajú z jeho londýnskeho domova („Garden Lodge“) a 1 400 položiek bude vydražených na šiestich rôznych aukciách po sebe nasledujúcich dní.

Medzi predtým nevidenými predmetmi sú aj básne napísané po jeho príchode do Londýna zo Zanzibaru vo veku 18 rokov - pod menom Fred Bulsara, jeho skutočným meno.

Klavír, ktorý použil pri skladaní legendárnej Bohemian Rhapsody bude vydražený tiež. Klavír sa s ním sťahoval po rôznych miestach až napokol zakotvil v Garden Lodge (1986). 

„Jeho pocit radosti z života a veľkorysý duch sú nitkou, ktorá sa tiahne celou zbierkou a zavedie nás na cestu jeho životom.“

Zdroj: 

https://www.goodnewsnetwork.org/original-handwritten-lyrics-for-queens-bohemian-rhapsody-could-fetch-million/

Aká je tvoja reakcia?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Dobré správy dnes Nalaďte sa pozitívnou energiou tým, že si prečítate čo dobré sa stalo vo svete. Veríme že budete sami prekvapený koľko dobrých vecí sa deje každý deň.