Ukrajinské sily úspešne vytlačili ruské jednotky v bitke o Andriivku  

Prinášame Vám dobré správy z vojny na Ukrajine.

Aug 2, 2023 - 14:42
Aug 2, 2023 - 15:16
Ukrajinské sily úspešne vytlačili ruské jednotky v bitke o Andriivku  
Záber z frontovej línie

Dobré správy sú, že podľa vyhlásenia Pavla Kovalčuka, hovorcu ukrajinských ozbrojených síl,  počas televízneho rozhovoru, dosiahli ukrajinské vojenské jednotky významné víťazstvo v stredu 2. augusta, keď vyhnali ruské jednotky z ich pozícií v oblasti Andriivka, v oblasti Donbasu. Okrem toho obranné sily zastavujú postup agresorov v smere Lyman-Kupyansk. 

"Počas obranných operácií proti útoku nepriateľa bol protivník nútený stiahnuť sa zo svojich pozícií južne od Andriivky," poznamenal. 

Okrem toho podľa informácií Kovalčuka ukrajinské vojenské sily pokračujú v ofenzívnych operáciách na juh od mesta smerom na Bakhmut. "Nepriateľ sa neúspešne pokúsil získať straty na severe a západe Klyshčivky, ako aj na severozápadných pozíciách Kurdyumivky," dodal Kovalčuk, zdôrazňujúc, že nepriateľ stále kladie odpor, nasadzuje rezervy a prebiehajú zúrivé boje. 

Ukrajinské obranné sily pokračujú v odrádzaní postupu ruských vojsk v smere Kupyansk a Lyman. 

Zároveň obranné sily vykonávajú útočné akcie v smere Melitopol a Berdyansk, upevňujúc svoje pozície na obsadených frontoch a spôsobujúc významné straty nepriateľovi. 

Situácia na fronte 

V nedávnej dobe dosiahli ukrajinské obranné sily opakovane úspechy vo vytlačovaní ruských okupačných síl z obsadených pozícií. Napríklad 25. júla bolo hlásené, že ukrajinské ozbrojené sily postupujú smerom na Bakhmut. Na oplátku sa ruské sily stiahli z pozícií okolo Andriyivky v oblasti Donbasu. Navyše, ukrajinské ozbrojené sily dokázali získať kontrolu nad Staromaiorskom v oblasti Donbasu. 

 

Zdroj: https://newsukraine.rbc.ua/news/ukrainian-forces-successfully-dislodge-russian-1690962210.html 

Aká je tvoja reakcia?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Dobré správy dnes Nalaďte sa pozitívnou energiou tým, že si prečítate čo dobré sa stalo vo svete. Veríme že budete sami prekvapený koľko dobrých vecí sa deje každý deň.