Najväčšie objavené poklady v histórii

Fascinujúce príbehy o stratených ľodiach alebo nájdených koristiach vikingov, ktoré získali počas svojich nájazdov.

Jul 16, 2023 - 22:06
Jul 16, 2023 - 22:14
Najväčšie objavené poklady v histórii
Maska a meč z pokladu Sutton Hoo

Pod vlnami oceánu a v hlbinách tajomných jaskýň sa ukrývajú príbehy záhadných a fascinujúcich pokladov, ktoré očarovali ľudí po celé generácie. Poklady v mori a podmorské bohatstvá oslovujú našu predstavivosť a hľadanie týchto stratených bohatstiev sa stalo snom dobrodruhov a lovcov pokladov z celého sveta. Tento článok ťa zavedie do sveta legendárnych a skutočných pokladov, ktoré boli objavené v hĺbkach oceánov a ktoré nám odkrývajú históriu a tajomstvá minulosti. Od opulentných pokladov slávnych pirátov až po hrobky starovekých kráľov, pridajte sa k nám na cestu za vzrušením, nebezpečenstvom a tajomstvami skrytými pod hladinou.

1.     Hrobka Tutanchamona

V roku 1922 archeológ Howard Carter objavil hrobku faraóna Tutanchamona v údolí kráľov v Egypte. V hrobe sa nachádzalo mnoho vzácnych a hodnotných artefaktov, vrátane zlatých sošiek, šperkov, nábytku a rôznych nádob.

2.     Poklad Sutton Hoo

V roku 1939 boli v Anglicku, v blízkosti miesta Sutton Hoo, objavené pozostatky lode z obdobia stredovekého Anglicka. V hrobe boli nájdené vzácne artefakty, ako napríklad zlatá maska, šperky, zbrane a iné cenné predmety.

3.     Poklad z oblasti Oxus

Tento poklad bol objavený v oblasti Oxus, blízko dnešného Uzbekistanu, v 19. storočí. Obsahuje množstvo zlatých a strieborných predmetov, vrátane nádob a šperkov, ktoré sú spojené s kultúrou starovekého Perzska.

4.     Stroskotaná loď Nuestra Señora de las Maravillas

V roku 1985 bola na Bahamách objavená španielska loď Nuestra Señora de las Maravillas, ktorá prepravovala poklad v podobe mincí a šperkov. Jej nález sa stal jedným z najväčších objavov pokladov v histórii.

5.     Cuerdale Hoard

V roku 1840 bol v Švédsku objavený poklad s množstvom zlatých predmetov, strieborných mincí a šperkov, dokopy bolo nájdených viac ako 8600 vzácnych predmetov. Väčšina z týchto artefaktov sa datovala do doby vikingskej éry.

Aká je tvoja reakcia?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow