Výskumníci identifikovali novú svorku ohrozených šedých vlkov v Kalifornii.

V oblasti, kde boli predtým vlky lovené až kým nevyhynuli sa po dlhých dekádach vracajú nové jedince vlka šedého.

Aug 17, 2023 - 10:52
Aug 18, 2023 - 12:28
Výskumníci identifikovali novú svorku ohrozených šedých vlkov v Kalifornii.
Mláďatá vlka so svojou matkou

Nová svorka šedých vlkov sa objavila v pohorí Sierra Nevade v Kalifornii, niekoľko stoviek míľ od akéhokoľvek iného známeho miesta výskytu tohto druhu. Túto správu oznámili úradníci pre divokú prírodu v piatok 11. augusta 2023. 

Je to objav, ktorý rozjasá tváre ochranárom, pretože tento druh bol v 20. rokoch 20. storočia v Kalifornii lovený do vyhynutia. Len v poslednom desaťročí sa niekoľko šedých vlkov vrátilo do štátu z oblastí mimo štátnej hranice.

Správa o vlkovi pozorovanom minulý mesiac v národnom lese Sequoia v okrese Tulare viedla výskumníkov k objaveniu stôp a zhromaždeniu vzoriek DNA z kože a výkalov, uviedlo kalifornské oddelenie pre rybolov a divokú prírodu.

Výskumníci dospeli k záveru, že ide o novú svorku najmenej piatich vlkov, o ktorých predtým nevedeli, že žijú v Kalifornii. Pravdepodobne svorku tvorí dospelá samica a jej štyri mláďatá.

Každý deň Vám prinášame kvalitne spracované dobré správy zo sveta aj zo Slovenska. Sledujte náš Instagram (@goodnews_sk) aby Vám nič neuniklo. 

Zdroj:  

https://apnews.com/article/new-california-gray-wolves-pack-431347705c682e3a221b03fdf03cf28a

Aká je tvoja reakcia?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Dobré správy dnes Nalaďte sa pozitívnou energiou tým, že si prečítate čo dobré sa stalo vo svete. Veríme že budete sami prekvapený koľko dobrých vecí sa deje každý deň.