V Indonézii zakázali predaj psieho a mačacieho mäsa na jednom z najväčších trhovísk svojho druhu

Trh Tomohon Extreme v Indonézii, známy svojím predajom mäsa zo psov a mačiek, skončí po rokoch tlaku od skupín zameraných na práva zvierat.

Aug 11, 2023 - 11:30
Aug 11, 2023 - 11:35
V Indonézii zakázali predaj psieho a mačacieho mäsa na jednom z najväčších trhovísk svojho druhu
Pravdepodobne si nevieme predstaviť utrpenie akým prechádzali psy a mačky určené na predaj mäsa.

Aktivisti opísali zaobchádzanie so zvieratami ako "brutálne kruté." Trh sa stáva prvým takýmto trhom v Indonézii, kde sa prestane obchodovať s mäsom psov a mačiek. Šesť posledných predajcov mäsa z domácich miláčikov podpísalo dohodu o zastavení predaja v piatok, primátor Tomohonu vydal nariadenie na zákaz obchodu. Cieľom je znížiť záujem ľudí o konzumáciu mäsa psov a mačiek v trhoviskách Tomohonu tým, že sa prestane predávať na trhoch.

Regionálny tajomník mesta Tomohon, Edwin Roring, uviedol: "Veríme, že spôsob, ako znížiť záujem ľudí o konzumáciu mäsa psov a mačiek v Tomohone, je prestať ho predávať na trhoch." Vyzýval ľudí, aby uprednostnili iné potraviny na báze zvierat, ako sú bravčové, hovädzie a kurčatá.

Táto dobrá správa prichádza po mesiacoch kampaní a lobovania zo strany skupiny Humane Society International (HSI) a miestnej skupiny Animal Friends Manado Indonesia (AFMI). Skupiny pre ochranu zvierat nazvali zaobchádzanie so zvieratami na trhoch "brutálne kruté" alebo "cesta peklom." Dúfajú, že zákaz sa rozšíri aj na zvyšok Indonézie, kde sa každý rok usmrtí približne milión psov a mačiek na ľudskú spotrebu.

Aktivisti tvrdia, že obchod spôsobuje obrovské utrpenie zvierat a predstavuje vážne hrozby pre ľudské zdravie tým, že šíri choroby, ako sú besnota, antrax a leptospiróza. Zábery zachytené aktivistami na dvoch trhoch v provincii Severné Sulawesi ukazujú pracovníkov, ako vytiahnu zvieratá a bijú ich do hlavy drevenými palicami.

Indonézia je najľudnatejšou moslimskou krajinou na svete a islam považuje produkty z psov za zakázané, podobne ako bravčové mäso. Napriek tomu až 7 % Indonézanov konzumuje mäso psov a mačiek, podľa organizácie Dog Meat Free Indonesia. Toto sa praktizuje hlavne v provinciách Severné Sulawesi, Severná Sumatra a Východné Nusa Tenggara, kde sa väčšina populácie hlási k kresťanstvu.

Elvianus Pongoh, jeden z predajcov v Tomohone, ktorý sa predaju venoval 25 rokov, povedal, že nastal ten správny čas ukončiť obchod. "Pravdepodobne som usmrtil tisíce psov. Sem-tam som videl strach v ich očiach. Keď som prišiel pred nich, a cítil som sa zle," povedal. "Viem, že tento zákaz je najlepší pre zvieratá a tiež pre ochranu verejnosti."

Zdroj: 

https://www.hsi.org/news-resources/indonesias-notorious-tomohon-extreme-market-bans-slaughter-and-sale-of-dogs-and-cats-for-meat-in-historic-agreement/

https://www.dw.com/en/extreme-indonesian-market-to-stop-sale-of-dog-and-cat-meat/a-66319637

Aká je tvoja reakcia?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Dobré správy dnes Nalaďte sa pozitívnou energiou tým, že si prečítate čo dobré sa stalo vo svete. Veríme že budete sami prekvapený koľko dobrých vecí sa deje každý deň.