Poľsko - krásna krajina a skvelá možnosť na dovolenku pre Slovákov.

Dovolenku pri mori si môžete užiť aj v Poľsku. A nie len to. Kam ísť v poľsku?

Jul 21, 2023 - 01:19
Jul 21, 2023 - 01:44
Poľsko - krásna krajina a skvelá možnosť na dovolenku pre Slovákov.
Najlepšie destinácie v Poľsku.

Nadčasové krásy a bohatá kultúra robia Poľsko atraktívnou destináciou pre turistov z celého sveta. Prečo nevyužiť to že je hneď za našimi hranicami a relatívne dobre sa dorozumiete aj bez znalosti cudzieho jazyka. Táto krajina ponúka rozmanité zážitky od pôvabných histórických miest a architektúry po nádhernú prírodu. Medzi najobľúbenejšie miesta, ktoré sa oplatí navštíviť, patria Gdaňsk, Varšava či Krakov a mnohé ďalšie. 

  1. Gdaňsk: Gdaňsk, ležiaci na pobreží Baltského mora, je známy pre svoje bohaté námestia a krásnu architektúru. Staré Mesto Gdaňsk je jedinečné kombináciou gotickej, renesančnej a barokovej architektúry. Návšteva Dlhého trhu (Dlugi Targ) a Artušovho dvora (Artus Court/Dwór Artusa) vás prenesie do minulosti. Okrem toho môžete navštíviť múzeá zamerané na históriu. Prístav a nádherné pláže na úpätí dediny Sopot sú ďalšími lákadlami, ktoré Gdaňsk ponúka. 

  2. Varšava: Varšava, hlavné mesto Poľska, je živým mixom histórie a modernej metropoly. Po zničení počas druhej svetovej vojny bola Varšava obnovovaná s veľkou oddanosťou k detailom, čo sa odráža v krásnej časti Staromesta. Návšteva historického Kráľovského hradu (Zamek Królewski), Starého Mesta a Lazienki parku so slávnym Palácom na vode vám umožní preniknúť do histórie Poľska. Mesto ponúka aj moderné oblasti s modernou architektúrou, živým nočným životom a rozmanitou kultúrou. Na svoje si prídu aj gastronadšenci, pre ktorých Varšava ponúka množstvo unikátnych konceptov reštaurácií.  

  3. Krakov: Krakov je ďalšou skvostnou destináciou Poľska. S bohatou históriou, stredovekou architektúrou a nádhernými kostolmi ponúka mnoho zaujímavých miest. Rynek Główny, jedno z najväčších námestí v Európe, je srdcom mesta a nájdete tu mnoho historických budov a reštaurácií. Návšteva Kráľovského zámku Wawel, kde sa nachádza nádherná katedrála a kráľovské klenoty, je nezabudnuteľným zážitkom. 

  4. Zakopane a Tatry: Ak túžite po prírodných krásach, návštíviť Zakopane v Tatrách je ideálnou voľbou. Zakopane je horské mesto, ktoré je výborným východiskovým bodom pre túry v krásnom pohorí Tatier. Táto oblasť ponúka úchvatné scenérie, turistiku, lyžovanie a mnoho ďalších aktívnych zážitkov v nádhernej prírode. Navyše zo Slovenska to máte po ceste takže si môžete dať iba malú zastávku a spríjemniť si cestu. Pri cestovaní s deťmi môže prechádzka po Zakopanom dobre padnúť.  

  5. Wroclaw: Wroclaw, nazývaný aj "Poľské Benátky", je mesto známe svojimi mostami a vodnými cestami. Mesto má veľkú históriu, významné univerzity a nádherné námestia. Návšteva hlavného námestia s nádhernou radnicou a hľadanie trpaslíkov, ktoré sú ukryté v rôznych častiach mesta, je pre deti i dospelých zábavným zážitkom. 

Poľsko má niekoľko výhod oproti iným krajinám a najmä pre turistov z okolitých krajín je lákavou destináciou: 

  • Cena: Poľsko je považované za relatívne lacnú destináciu v porovnaní s niektorými západnými krajinami v Európe. Ceny za ubytovanie, stravovanie a vstupy do pamiatok sú často prijateľnejšie pre cestovateľov s menším rozpočtom. 

  • Diverzita: Poľsko ponúka obrovskú diverzitu zážitkov. Od nádherných historických miest a kultúrnych pamiatok po pohodlné prázdniny na krásnych plážach a aktívne dovolenky v horách. Krajina nie je vôbec pozadu takže sa nemusíte báť že by ste mali problém zohnať ubytovanie či dobre sa najesť. Infraštruktúra v krajine je na vysokej úrovni. 

  • Historické bohatstvo: Poľsko má dlhú a pohnutú históriu, ktorá sa odráža v jeho architektúre, múzeách a kultúrnych tradíciách. Pre milovníkov histórie je to fascinujúca destinácia.  

  • Pohostinnosť: Poľsko je známe pre svoju pohostinnosť a srdečný prístup k návštevníkom. Turisti sú vítaní a oceníte srdečné prijatie a pomocnú ruku miestnych obyvateľov. 

Ak hľadáte rozmanité zážitky s bohatou históriou, prírodnou krásou a srdečnou pohostinnosťou, Poľsko je ideálnou voľbou pre vašu ďalšiu dovolenku. Očarí vás svojimi nádhernými pamiatkami a nezabudnuteľnými zážitkami, ktoré nájdete len v tejto krásnej krajine strednej Európy. 

Aká je tvoja reakcia?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Kam na dovolenku Či už chcete vyraziť na dovolenku autom, letecky alebo vlakom prinášam vám tie najlepšie tipy a zaujímavosti o dovolenke na Slovensku či v zahraničí.