Zaujímavé miesta v Budapešti - kam sa oplatí ísť?

Budapešť je ideálnym miestom na výlet v každom ročnom období. Pozrite si zoznam 6 najkrajších miest kam môžete ísť v Budapešťi. Samozrejme s fotkami.

Jul 18, 2023 - 01:33
Jul 18, 2023 - 01:42
Zaujímavé miesta v Budapešti - kam sa oplatí ísť?
Budapeštianske najkrajšie pamiatky

Budapešť, hlavné mesto Maďarska, je fascinujúcim miestom, ktoré sa týka bohatej histórie, významných pamiatok a kultúrnych pokladov. Rozkladá sa na oboch brehoch rieky Dunaj a spojilo sa tu niekoľko menších miest, aby vytvorili jedno z najkrajších európskych hlavných miest. Tu je zoznam niektorých z najzaujímavejších miest v Budapešti, ktoré si zaslúžia vašu pozornosť.

  1. Budínsky hrad a Rybárska bašta: Budínsky hrad je významná historická pevnosť a palác na Budínskom kopci, odkiaľ je úchvatný výhľad na Dunaj a panorámu mesta. Oproti hradu sa nachádza Rybárska bašta, súbor nádhernej bielej kamenej architektúry, ponúkajúci dokonalú atmosféru na prechádzky a pohľady na mesto.

  2. Reťazový most: Medzi nesmierne populárne pamiatky patrí slávny Reťazový most (Széchenyiho reťazový most). Tento nádherný most spojuje Budín a Pešť a ponúka nielen praktický prechod, ale aj úžasný výhľad na okolitú architektúru a rieku Dunaj.

  3. Parlament Maďarskej republiky: Budapeštiansky parlament, nazývaný aj parlamentní palác, je jednou z najväčších turistických atrakcií. Jeho nádherná neogotická architektúra, zlaté kopule a ozdobené fasády robia z neho impozantný pohľad, najmä pri večernom osvetlení.

  4. Bazilika svätého Štefana: Toto sväté miesto je najväčšou katolíckou katedrálou v Maďarsku a národným pokladom. Je pojmenovaná po prvom kráľovi Maďarska a domovom vzácnej svätej relikvie, prsta svätého Štefana.

  5. Národné múzeum Maďarska: Pre tých, ktorí majú záujem o históriu a kultúru Maďarska, je národné múzeum ideálnym miestom na návštevu. Ponúka vám vzácne expozície a artefakty, ktoré vám pomôžu lepšie pochopiť bohatú minulosť tejto krajiny.

  6. Markétin ostrov: Tento zelený a pôvabný ostrov uprostred Dunaja je ideálnym miestom na oddych a relaxáciu od rušného mestského života. Ponúka prechádzky, cyklistiku, športové aktivity a niekoľko historických pamiatok.

Budapešť je zároveň moderné mesto s bohatým kultúrnym životom, bohato zdobenými budovami a výbornou gastronómiou. Je to miesto, kde históriu a inovácie spájajú svoje sily, aby vytvorili jedinečnú atmosféru, ktorá láka návštevníkov z celého sveta. Ak ešte nemáte Budapešť na svojom zozname destinácií, možno je čas zvážiť túto krásnu metropolu ako miesto vašej ďalšej dovolenky.

Aká je tvoja reakcia?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Kam na dovolenku Či už chcete vyraziť na dovolenku autom, letecky alebo vlakom prinášam vám tie najlepšie tipy a zaujímavosti o dovolenke na Slovensku či v zahraničí.