Žena kúpila medvedíka na blších trhoch, neskôr zistila že má hodnotu tisíce dolárov

Plyšový medveď z obdobia pred druhou svetovou vojnou je rarita. Podobné nálezy môžu niekedy ľuďom zmeniť život.

Aug 12, 2023 - 14:08
Aug 12, 2023 - 18:58
Žena kúpila medvedíka na blších trhoch, neskôr zistila že má hodnotu tisíce dolárov
Plyšové medvedíky z obdobia pred druhou svetovou vojnou.

Jeanette Davies zazrela v stánku na blších trhoch v Južnom Walese dva starožitné medvedíky, keď prezerala tovar so synom Kyleom.

Niekto by mohol ich nákup označiť za hlúpy, keďže za obe hračky zaplatili 130 libier. Každopádne ešte viac by ste boli šokovaní, pri zistení, že jeden z nich je vzácny medvedík značky Steiff z roku 1905, ktorý sa na aukcii predáva za približne 5 100 dolárov.

Druhý medvedík je taktiež medvedík z obdobia pred druhou svetovou vojnou od firmy Chad Valley, ktorý má hodnotu medzi 92 a 142 dolármi.

Jeanette vedela, ako by mohol jeden z týchto vzácnych medvedíkov vyzerať, a bola si tak istá, že investovala najväčšiu sumu, ktorú ona a jej syn kedy minuli pri svojom koníčku navštevovať blšie trhy.

"Mala som taký pocit - vnútorný pocit," povedala. "Myslela som si, že vyzerá ako medvedík od značky Steiff, ktorý môže byť cenný. Niekedy musíte zariskovať a som rada, že sme to urobili."

Medvedíky predávala žena vo veku okolo 70 rokov. "Povedala nám, že pred svojím odchodom do Austrálie všetko upratuje a predáva staré veci. Mama bola presvedčená, že medvedík by mohol byť niečím špeciálny, ale ja som si nebol až taký istý. V skutočnosti som nebol ochotný minúť 130 libier - musela ma presvedčiť."

Kyle potom povedal, že využili sociálne médiá, aby zistil zberateľskú hodnotu medvedíka.

Tento príbeh je dôkazom že aj staré veci majú svoju hodnotu. V tomto prípade aj finančnú každopádne veľa z nás má určite rôzne predmety po starých rodičoch. Na mnohých slovenských povalách či v pivniciach sa určite ukrývajú podobné kúsky. Keď si najbližšie spravíš voľno môžeš pomôcť babke upratať a možno na niečo cenné narazíš. Ak aj nie babka bude určite rada. 

Zdroj: 

https://www.goodnewsnetwork.org/mom-bought-rare-steiff-teddy-bear-at-yard-sale-that-is-now-worth-up-to-6000/

Aká je tvoja reakcia?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Zaujímavé príbehy Fascinujúce a neobyčajné príbehy zo všetkých kútov sveta. Dobrodružstvá, inšpiruje osudy a zaujímavé udalosti. Prinášame dávky ohromujúceho čítania o najzáujímavejších príbehoch v histórii.